Wasstraat

Bij deze computergestuurde wasinstallatie wordt het voertuig al voortbewegend op een transportband gewassen. Meestal is er bedienend personeel aanwezig.

Vaak wordt het voertuig met een hogedrukreiniger voorbewerkt. In een wasstraat kan op drie manieren gewassen worden. Meestal wordt gebruikt gemaakt van nylon of PE borstels, soms van textiellappen, en een enkele keer van hogedruksproeiers (het zgn. touchless wassen). Uitgezonderd enkele bewerkingen, zoals het voorwassen en eventueel het aanbrengen van de waxlaag (enkel bij hotwaxen), gebeurt het gehele wasproces in principe met behulp van koud water.

De consument kan doorgaans kiezen uit verschillende programma’s. Naast het wassen en (lucht)drogen, zijn wielwassen, bodemwassen, waxen en een voorwassing met een hogedrukreiniger mogelijke opties. In sommige wasstraten wordt ook de optie geboden om het voertuig bij het verlaten van de wasstraat door het bedienend personeel met doeken te laten opwrijven om de laatste waterdruppels te verwijderen.

Een wascapaciteit van 50-60 auto’s per uur is praktisch haalbaar in een wasstraat.