Overslaan en naar de inhoud gaan
Logo iBBT

Zoeken

Over iBBT

  • Home
  • Contacteer ons

Voeding - Aardappel-, groenten- en fruitverwerkende nijverheid

  • Procesbeschrijving
    • Ontvangst en voorbehandeling
    • Reduceren van de omvang en vermengen van soorten
    • Scheiden
    • Bereiden
    • Hittebehandeling
    • Concentreren
    • Koelen
    • Verpakken
      • Verpakken van conserven
      • Verpakken van diepvries- en verse producten
      • Verpakken onder gemodificeerde atmosfeer (MAP)
      • Vacuümverpakken
    • Opslag
    • Watervoorbereiding
    • Stoomproductie
    • Afvalwaterzuivering
    • Geurbehandeling
    • Globale milieu-impact
    • Materiaal- en energiestromen in de keten
  • Beschikbare milieuvriendelijke technieken
StartpaginaVoeding - Aardappel-, groenten- en fruitverwerkende nijverheidProcesbeschrijvingVerpakkenVacuümverpakken

Vacuümverpakken

Verpakken onder gemodificeerde atmosfeer (MAP) Omhoog Opslag

Beschrijving

Groenten (bv. witloof, selder, wortelen,…) worden na het schoonmaken vacuüm verpakt. Daarna worden ze gegaard (gepasteuriseerd) en gekoeld.

Figuur: Vacuümverpakte groenten (www.versalof.be)

Milieuaspecten

Gebruik van verpakkingsmateriaal en elektriciteit.

© VITO, 2012. Voor de informatie op deze site gelden een vrijwaringsclausule en een verklaring betreffende het auteursrecht.

VITO, Boeretang 200, B-2400 Mol, België