Geurveroorzakende processen uitvoeren in een gesloten ruimte in onderdruk

Beschrijving techniek

Deze maatregel houdt in dat alle geurveroorzakende processen (zo ook de processen die stof- en ammoniakemissies veroorzaken) uitgevoerd worden in een gesloten ruimte (bv. loods) in onderdruk. Deze ruimte dient te allen tijde in onderdruk te staan (ook bij geopende poorten). Doel is het voorkomen van geurhinder in de omgeving (bv. particulieren in meest nabijgelegen woongebied).

Voorbeelden van processen waarop deze maatregel van toepassing is, zijn:

opmerking:
In een volgende stap dient de afgezogen lucht via (punt)afzuiging geleid te worden naar een geschikte (combinatie van) end-of-pipe luchtbehandelingstechniek(en) (zie ook Luchtemissies opvangen aan de bron via (punt)afzuiging en een geschikte (combinatie van) end-of-pipe luchtbehandelingstechniek(en) toepassen).

Technische haalbaarheid

Geurveroorzakende processen uitvoeren in een gesloten ruimte in onderdruk is technisch haalbaar voor alle (mest)covergistingsinstallaties.

Milieu-impact

Door toepassing van deze maatregel kan geurhinder beperkt worden.

Economische haalbaarheid

Het uitvoeren van geurveroorzakende processen in een gesloten ruimte in onderdruk wordt beschouwd als economisch haalbaar voor alle (mest)covergistingsinstallaties.

Toon enkel technieken...
Aspecten
...op...
Beste beschikbare techniek
Milieuvriendelijke techniekTechnische aspectenMilieuaspectenBBT
BewezenInterne veiligheidKwaliteitGlobaal - technischWaterverbruikAfvalwaterBodemStof en geurAfvalEnergie - elektriciteitsverbruikChemicaliënGeluid en trillingenGlobaal - milieuEconomisch
Geurveroorzakende processen uitvoeren in een gesloten ruimte in onderdrukJa
  • Legende
  • +
    Positief effect
  • 0/+
    Soms geen, soms positief effect
  • 0
    Geen/verwaarloosbaar effect
  • -/0
    Soms negatief, soms geen effect
  • -
    Negatief effect