Aanvoer/lossen/koelen/invriezen

Beschrijving

Doel:

  • ingekochte producten tijdelijk opslaan in functie van de te doorlopen processtappen en de productieplanning;
  • voorbeelden: gekoeld vers vlees, diepgevroren vlees, gekoelde verse vis of beijsde vis.

Aandachtspunten:

  • handelingen gebeuren handmatig of machinaal;
  • voorbeelden van toegepaste handelingen:
    • aanvoer (vrachtwagens);
    • wegen;
    • ontpakken;
    • staalname;
    • tijdelijke gekoelde opslag (indien geen directe verwerking):
  • voorbeelden (maximale inwendige temperatuur):
    • vers vlees en vleesbereidingen van gevogelte: 4°C;
    • gehakt vlees en separatorvlees (van gevogelte): 2°C;
    • lever, hart: 4°C;
    • diepgevroren gehakt vlees: -18°C;
  • verse grondstoffen gebruiken die voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Milieuaspecten

In [1]:

  • brandstof;
  • energie (koelen);
  • water (reinigen).

Uit [2]:

  • afval (verpakking, bv. karton, plastiek);
  • afvalwater (dooiwater, reinigingswater);
  • geur en luchtemissies;
  • geluid;
  • restkoude [3] (koelopslag op ijs).