Aanvoer/lossen/koelen/invriezen
Beschrijving
Doel:
- ingekochte producten tijdelijk opslaan in functie van de te doorlopen processtappen en de productieplanning;
- voorbeelden: gekoeld vers vlees, diepgevroren vlees, gekoelde verse vis of beijsde vis.
Aandachtspunten:
- handelingen gebeuren handmatig of machinaal;
-
voorbeelden van toegepaste handelingen:
- aanvoer (vrachtwagens);
- wegen;
- ontpakken;
- staalname;
- tijdelijke gekoelde opslag (indien geen directe verwerking):
-
voorbeelden (maximale inwendige temperatuur):
- vers vlees en vleesbereidingen van gevogelte: 4°C;
- gehakt vlees en separatorvlees (van gevogelte): 2°C;
- lever, hart: 4°C;
- diepgevroren gehakt vlees: -18°C;
- verse grondstoffen gebruiken die voldoen aan strenge kwaliteitseisen.
Milieuaspecten
In [1]:
- brandstof;
- energie (koelen);
- water (reinigen).
Uit [2]:
- afval (verpakking, bv. karton, plastiek);
- afvalwater (dooiwater, reinigingswater);
- geur en luchtemissies;
- geluid;
- restkoude [3] (koelopslag op ijs).